Marengs er enkle greier, skal vere, og har veldig få ingredienser, heile to!! Nemlig sukker og eggekviter.Gode og luftige er dem og kan brukes til masse forskjellig. Marengs vekker også gode barndomsminner da vi en skjelden gang var på kafè så valgte jeg som regel en eller annen form for marengs.
Dette er den oppskrifta jeg bruker.
2 eggekviter
125g sukker, gjerne den som er ekstra fin, hakket før melis, den er lettere å blande inn
*eggekvitene vispes sammen til en luftig masse
* tilsette en og en spiseskje sukker og rør godt etter hver skje
* tilsett evt farge og smak, feks kakao
* ha oppi en sprøytepose eller hvis du ikke har en så gjør som meg å putt massen oppi en brødpose som du knyter igjen og klipp et lite hull i det ene hjørnet
* sprøyt små topper på bakepapirkledd brett
* steik på ca 150C til de er tørre, dette kan ta en stund, husk å sett ei tresleiv el i døra så det er en liten sprekk der fuktighet kan komme ut
* avkjøl i ovnen
hvis du har varmluftsovn kan du ha fleire brett i ovnen samtidig og sparer mye tid. Denne oppskriften gav 2 brett med kronestore marengs. Når de er så små slipper en at en blir overstrødd av marengsbiter når en skal spise dem :)
Fastelavnkake
for 3 år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar