søndag 6. desember 2009

Sjokoladekake - Kjetilkake

Klippet fra den andre bloggen min:

Har fått litt baketrang de siste helgene og denne helga blei det sjokoladekake.En gang på barneskolen, husker ikke hvilke anledning det var, hadde bestemora til en av guttene i klassa baka verdens beste sjokoladekake. Jeg prata så høyt og flott om denne kaka at mamma ringte og spurte etter oppskriften :D Kaka, som i ettertid har blitt kalt "Kjetil-kake", har satt standarden på hvordan en sjokoladekake skal være.





Dagens kake er basert på Kjetil-kake oppskrifta, men jeg prøvde meg fram med litt ekstra i og det blei godkjent det også. Her kommer oppskrifta.





3 egg


4 1/2dl sukker


50g smelta smør


2 1/4dl melk


4dl mjøl (evt 6dl og dropp havregryn)2dl havregryn


2ts bakepulver


3ss kakaorosiner og sjokolade, hakket i småbiter (det lille ekstra ;) )



*egg og sukker vispes til eggedosis
*Ha i det våte
*Hakk rosiner og sjokolade og bland det i det tørre. Kan hende det er lurt og smuldre rosinene litt inn i melet slik at det ikke blir rosinklumper i deigen.
*Ha i det tørre og bland
*Ha røra i en smurt/bakepapirkledd liten langpanne
*steik kaka nederst i ovnen på 175C i ca 40min.



Glasur


100g smelta smør


300g melis


1 1/2ss kakao


2ts vaniljesukker


3ss kaffe





*Blandes sammen og smøres på kaka når den har kjølt seg litt.





I skuffen fant jeg geletopper, kakestrø og valnøtter så det blei litt forskjellig pynt på i dag Hvis det blir noe igjen er kaka fin å fryse og den tiner ganske kjapt når en tar den opp :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar