
Det er så godt med ferskt bakverk og det holder seg heldigvis ganske så bra i fryseren også. Jeg har bakt litt i dag for å ha noe til julefrokostene og oppskriftene er forsåvidt greie hvis en ikke har noe imot å slumpe...
Flettebrøda inneholder
Fint kveitemjøl
Lunket vann
Salt
Olje
Gjær
og er pynta med penslet egg, valmuefrø eller sesamfrø.
De grove rundstykkene er laget av
Fint kveitemjøl
Fint samalt rug
Grov samalt rug
lunket vann
Gjær
Salt
Olje
Tørkede urter, jeg brukte løpestikke og timian
etter de har hevet har jeg trillet dem til boller, penslet dem med egg og klippet to hakk i toppen som pynt.
Når en slumser sammen en gjærdeig er det to ting jeg prøver å huske på og det er
* bruk lunket veske, da hever gjæren bedre (hvis du ikke lager deigen om kvelden og skal bake ut neste morgen, da er ikke temperaturen så viktig)
* hvis en bruker grove meltyper så bruk minst 50% fint kveitemjøl, ellers blir deigen tung og rå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar